Refugee Crisis

(Greek and German versions below)

The Hellenic Community of Zurich, the Hellenic Student Association of Zurich and the concept office of Rote Fabrik organize two events under the thematic title “Refugee Crisis”, the biggest refugee crisis since World War II as it has been determined by United Nations. A totally opportune issue, a humanitarian multilateral disaster.

Observing the situation of refugees and the conditions they face, both in war areas from which they come and during their journey and upon arrival in the countries where they seek asylum, our associations have decided to organize a series of events, in order to inform, sensitize and provide help.

Two events are going to be held on May 18th and 25th 2016 at Rote Fabrik. More information about the topics of each event and our guest speakers can be found in the attached flyer. The event language will be English.

A parallel initiative, combined with the above events, is the charity in favor of people arriving in Greece.The amount of money that will be collected is going to be allocated to organizations providing humanitarian assistance to refugees in Greece. Financial support can be given using the following bank account until May 31st 2016.

Purpose of payment: Flüchtlinge in Griechenland

We thank you very much in advance for your active participation in our effort.

Best Regards,
Hellenic Community & Hellenic Student Association of Zurich
……………………..……………………..…..

Die Griechische Gemeinde Zürich, der Griechische Studentenverein Zürich und das Konzeptbüro der Roten Fabrik organisieren zwei Veranstaltungen zum Thema “Flüchtlingskrise”, die als die grösste Flüchtlingskrise seit dem Zweiten Weltkrieg von den Vereinten Nationen bezeichnet wird. Ein hochaktuelles Thema, eine humanitäre Katastrophe mit vielen Aspekten.

Eine Beobachtung der Situation der Flüchtlinge und der Bedingungen, die sie konfrontieren, sowohl in den Kriegsgebieten, aus denen sie kommen, als auch während Ihrer Überfahrt und bei der Ankunft in den Ländern, wo sie nach Asyl suchen, haben unsere Vereine motiviert und sich entschieden, eine Reihe von Veranstaltungen zu organisieren, um zu informieren, zu sensibilisieren und zu helfen.

Es handelt sich um zwei Veranstaltungen, die am 18. und 25. Mai 2016 in der Roten Fabrik stattfinden werden. Weitere Informationen über die Themen und unsere Gastredner können Sie dem beigefügten Flyer entnehmen. Die Veranstaltungssprache ist Englisch.

Eine parallele Initiative, kombiniert mit den obenerwähnten Veranstaltungen, ist die Spende für die Ankommenden in Griechenland. Der gesammelte Betrag wird an Organisationen vergeben, die Flüchtlinge in Griechenland unterstützen. Ihre finanzielle Unterstützung bitten wir Sie an das folgende Konto bis zum 31. Mai 2016 zu senden.

Zahlungszweck: Flüchtlinge in Griechenland

Wir danken Ihnen im Voraus sehr für Ihre aktive Unterstützung bei unserem Versuch.

Mit freundlichen Grüssen,
Griechische Gemeinde & Griechischer Studentenverein Zürich
……………………..……………………..……….

Η Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης, ο Ελληνικός Φοιτητικός Σύλλογος Ζυρίχης και η Rote Fabrik διοργανώνουν δύο εκδηλώσεις με θέμα την “Προσφυγική Κρίση”, τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως έχει χαρακτηρισθεί από τον ΟΗΕ. Ένα άκρως επίκαιρο ζήτημα, μια ανθρωπιστική καταστροφή με πολλές πτυχές.

Παρακολουθώντας την κατάσταση των προσφύγων και τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν, τόσο στις εμπόλεμες περιοχές από τις οποίες έρχονται όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και κατά την άφιξή τους στις χώρες στις οποίες ζητούν άσυλο, οι σύλλογοί μας αποφάσισαν να διοργανώσουν δράσεις με σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση καθώς και την παροχή βοήθειας.

Πρόκειται για δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2016 στη Rote Fabrik. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία και τους καλεσμένους μας ομιλητές μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο flyer. Η γλώσσα των εκδηλώσεων θα είναι η αγγλική.

Μια παράλληλη πρωτοβουλία, συνδυαστικά με τις παραπάνω εκδηλώσεις, είναι η διεξαγωγή εράνου υπέρ των ανθρώπων που καταφθάνουν στην Ελλάδα. Το χρηματικό ποσό που θα συλλεχθεί, θα διατεθεί σε οργανώσεις που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες του ελληνικού χώρου. Η παροχή οικονομικής στήριξης μπορεί να γίνει μέσω κατάθεσης στον παρακάτω λογαριασμό έως και τις 31 Μαΐου 2016.

Αιτιολογία αποστολής: Flüchtlinge in Griechenland

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενεργή σας στήριξη στην προσπάθειά μας.

Με πολλή εκτίμηση,
Ελληνική Κοινότητα & Ελληνικός Φοιτητικός Σύλλογος Ζυρίχης